23 Ağustos 2012 Perşembe

ÇOCUK KİTAPLARI



SICAK ÇİKOLATALI YOLCULUKAR
SEVİM AK
CAN ÇOCUK
Kitap Hakkında
"Biraz Kakao, Biraz Şeker, Biraz Su.
Gözlerinizi kapatın ve teknolojik bir taksinin içinde olduğunuzu hayal edin. Koltuğa oturduğunuz anda burnunuza mimoza kokuları geliyor, ıpılık bir müzik yüzünüzü okşuyor, internetiniz hazır ve elinizde de sımsıcak bir çikolata.

Ne dersiniz, bu taksi ile dolaşmak istemezmiydiniz? O zaman siz artık kitabımızın kahramanı, güleç ve başına buyruk su oldunuz. Unutmayın, sokaklarda dans eden bir trapezciye aşıksınız ve sütannenizi bulmak istiyorsunuz. Sıcak çikolatalı yolculuğunuz başlamak üzere..."
İşte bu sözler olmuştu bu kitabı bana sevdiren. Ne kadar yaşıma uymasa da alcaktım. Ertesi gün hediye olarak geldi. Yaşıma uygun değil derken çocuksu kalıyordu. Ama yazarın anlatım biçimi çok güzeldi. Yani boşuna okumadım. Güzel bi kitaptı. Hele de o taksi ve taksici. Bence okumalısınız. Tabi hala ruhu çocuk olanlar :D
Sayfa Sayısı: 210
Fiyatı: 16 Tl



UMUT ZORU YENER
NURETTİN İĞCİ
ÖZYÜREK YAYINEVİ
KİTAP HAKKINDA
İlk önce kendi yorumumu yapmak isterim. Bu kitap bana çok şey öğretti denilebilir. Çünkü bu kitapta anlatıtlan bi grup çocuğun umutlarının hiç kırılmadan imkansızı çözdükleri anlatılyor kısaca. Bu kitabı 3 kez okudum ve her seferinde farklı bir bakış açısıyla anafikirler çıkardım. Bence okumalısınız. Gayet güzel bi kitap ben bu kitabı seneler önce okumuştum üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hala unutamadığım bi kitap. Bu kitabı okumak için bi arkadaşımla tartışmıştık :) Şimdi arka kapaktan: Emre, Esra, Gül, Barış ve Çağla iyi anlaşan, içtikleri su ayrı gitmeyen arkadaşlardır. Bir gün, sınıf arkadaşları ile birlikte Kartalkaya`ya tatile giderler. Ancak karda kayarlarken, sis ve tipi nedeniyle yollarını yitirirler. Neyse ki Esra`nın böyle durumlarda ne yapılacağına ilişkin bilgisi vardır. Onun anlattıkları yol gösterici olurken, Emre de morallerini yüksek tutmak için elinden geleni yapar. Yollarını bulmaya çalışırlarken, önceleri ağaç kovuklarında, sonra da bir mağarada gecelemeye başlarlar. Açlıklarını ise ağaç kabuğu yiyerek bastırırlar. Tüm bunları yaşarken, kara bulutlar üzerlerinden eksik olmaz, ama umutları da yanı başlarındadır. Sonunu merak ediyosanız okumalısınız. Çevrenizdeki tanıdığınız ve hediye almak istediğiniz çocuklar için ideal bi şeçim olucak. 
Sayfa Sayısı: 86
Fiyatı : 3, 5 Tl




Küçük Kara Balık
KÜÇÜK KARA BALIK
SAMED BEHRENGİ (1939- 1968)
CAN ÇOCUK
KİTAP HAKKINDA
Yine ilk önce kendi yorumumu anlatıyım. Kardeşimin özet çıkarması lazımdı o da bu kitabı seçti ve onunla birlikte bende okumuştum. 45 dk içinde biten bu kitap güzel bi anlatıma sahipti. Samed Behrengi’nin bu masalında öne çıkan üç şey var. Birincisi, her türlü engele, karşı çıkmaya, baskıya rağmen insanın içindeki merak duygusunun hiçbir zaman sönmemesi ve içinde yaşanılan dünyanın sınırlarının ötesine çıkılarak, kişinin kendini “bilinmezlikler” dünyasına bırakması... Masalda bu, Küçük Kara Balık’ta sembolleştirilmiş.Bir diğer şey ise, egemenle yapılan iş birliğinin ölümcül sonuçlar doğurması gerçeği... Masalda metaforlarla anlatılan bu durumun bugün, gözlerimizi çevirdiğimiz Arap Dünyası –özellikle de Libya ve Suriye- için hâlâ güncelliğini koruduğunu söylemek çok yanlış olmasa gerek...
Bir üçüncü şey de, kişinin başkaları için bir tehdit olan şey uğruna (masalda bu, balıkları midesine indiren “balıkçıl” ile sembolleştirilmiş) kendi canını feda etmesi... Küçük Kara Balık cesaretin, kendine güvenin bir simgesidir. Bence arka kapak yazısına gerek kalmadı. Bu da böyle bi kitap benden ve kardeimden olumlu oy olarak bitti. Ve son olarak İranlı yazarımız Samed Behrengi yazdığı kitaplar sayesinde dünyada tanındı ve sevildi. Henüz 29 yaşında Aras Nehri kıyısında ölü bulundu. Yüzerken boğulduğu söylensede inanan fazla olmamış çünkü Samed Behrengi yazdığı diğer masallarla ülkesinin başına çöreklenmiş. Bu da ölümünün sebebi gibi bişey.

Sayfa Sayısı : 115
Fiyatı: 5, 95 Tl

Çocuk kitapları bölümünü beğendiyseniz paylaşımlara devam edebilirim, beğenip beğenmeme kararı size kalmış...


5 yorum:

  1. çikolata ile ilgili kitap çok hoş, bu tür anlatımları seviyorsanız mutlaka 'gece sirki' ni okumalısınız =)
    banada beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında fazla çikolata ile ilgili değil, bi bölümde geçiyo sadece. Bunları çoook önceden okumuştum. Çocukken :) Tavsiyenizi okuycam.
      Teşekkürler =)

      Sil
  2. Ah çocuk kitapları!İnsanın içini ısıtır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın....
      Çocuk hikayeleri ve masalları yorumsuz....

      Sil
    2. herkes tamamını bütün özeti yazar bu mal kitabın arkasındakini yazar grzkl kitap bizde var zamanım az diye irternetten bakim dedim bunlar çıkıyo ** kitabın arkasındakini yazıya bakıp yazabiliyoz demi

      Sil