16 Aralık 2012 Pazar

Can Sıkıntısı :(


 
İnsanın hiç canı sıkılır mı haftasonu ya! Ama benim çok sıkıldı hiçbir şey yapmak istemiyorum sadece bloga post hariç.  Ona da ne paylaşsam şimdi diye düşünmek var :D
Aklıma gelen de şuydu:
Padişahların Meslekleri! 
☺☻♥♦♣•◘ ◙♪♫☼§

3. Murat
Ok, yay ve kiriş yapardı. Ok atmada çok ustaydı. Hatta yabancı ülkelerin elçilerinin de izlediği kabak oyunları şenliğinde atın üstünde giderken çok çevik hareketlerle kabakları tam ortasından vurabilirdi. 

2. Abdulhamit Han
Çok usta bir marangozdu. Sarayda marangozhane açarak buranın baş marangozu kendisi oldu. Mobilyalar yapardı. Hatta bu mobilyalar şifreli raflar, gizli bölümler bile olurdu. Silah atıcılığında çok ustaydı. Ayrıca polisiye romanlar okumaktan zevk alırdı. 


3. Selim
Bestekardı. Günümüze kadar ulaşmış 30 bestesi vardır. Padişahlığı zamanında sarayda müzik çalışmaları çok yoğunlaşmıştı. O dönemin en önemli bestekarları padişahın dostuydu. İsmini suzidilara koyduğu yeni bir müzik makamı keşfetmiştir. Ayrıca müzik adamlarıyla beraber çalışıp, nota sistemi geliştirdi. Bu nota sistemi sayesinde eski bestelerden çoğu günümüze kadar unutulmayarak gelmiştir. 

Kanuni Sultan Süleyman
Babası Yavuz Sultan Selim' den  kuyumculuğu öğrenmişti. Nefis mücevherler yapardı. Aynı zamnda şahirdi. Muhibbi mahlasıyla ( takma adıyla) 2279 gazel yazarak Divan edebiyatında rekor kırmıştır. Ayrıca ayakkabı da yapan bir kunduracıydı. 

Fatih Sultan Mehmet
Bahçıvanlık yapmayı çok severdi. Devlet işlerinden arta kalan zamanlarında saraydaki bahçelerde çiçekler ve ağaçlarla ilgilenir, güller yetiştirirdi. Ayrıca kılıçlara kınlar, ok atmak için parmağa geçirilen ZEHGİR adı verilen yüzükler de yapardı. 

Siz biliyor muydunuz??

4 yorum:

  1. Bazen hepimizde öyle sıkıntılar baş gösteriyor bir de sıkı can iyidir esprisi yapar karşımızdakiler de ne gıcık değil mi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet yaa ,bi de neden gülmüyorsun diye sormazlar mı??

      Sil
  2. o esnada ne cevap vereceksin ki gel de uğraş:)

    YanıtlaSil