18 Haziran 2013 Salı

İLGİNÇ KÜTÜPHANELER







Tayland'da yer alan Güvenli Barınak Yetimhanesi'nin çocukları daha iyi eğitebilmek ve internet sayesinde dünyayla tanışabilmelerini sağlamak için bir kütüphaneye ihtiyacı vardı. Yapılan kütüphanede beton, alçı ve bambu bu alanı serin ve havalandırılmış tutarken, açık alan hem oyunu, hem de okumayı teşvik ediyor.


Koh Kood Adası'nda yer alan Soneva Kiri otelinde yer alan bu kütüphane rüya gibi, değil mi? Doğal yöntemler kullanılarak oluşturulmuş bu alanda en güzel şey, çocuklar için, tırmanarak çıkabilecekleri bir özel okuma alanı yaratılmış olması.


















Almanya'nın Heilbronn kentinden yola çıkan bu mobil kütüphane, bir o yana bir bu yana salınan rafları, renkli okuma matları ve rahat atmosferiyle okurları çağırıyor.

Utah'ta yer alan Springfield Kütüphanesi'nde kitap okuma molalarına kafanızı kaldırıp, gözlerinizi dinlendirirken hayal gücünüzün son hızla çalışmaması imkansıza yakın.


İşte macerasever bir okurun bayılacağı bir mekan! Tasarımcı Sally Trout, Austin'de bir ailenin evi için tasarladığı bu kütüphanede, uzaktan kumandanın yardımıyla kitaplar arasında gezinme imkanı tanımış aile üyelerine.


Tokyo'daki Musashino Sanat Üniveristesi Müzesi ve Kütüphanesi için açı, alan ve form çok önemli. Kütüphanedeki kısımları ayıran yer işaretleri, tepeden sarkıtılan lambalar, kısalı uzunlu kitaplıklar. Boş bırakılan raflar ise yazılacak güzel kitapları bekliyor.









Bir ağaçev ve kütüphaneden âlâ ikili olabilir mi? Londra'da Regent's Park'ta geçici olarak kurulan bu ağaç evde, yetişkinler ve çocuklar, doğanın içinde ortak bir yaratıcılık geliştirmek amacıyla biraraya gelip kitap okuyorlar.

15 yorum:

  1. Çok hoşuma gitti kitapların olduğu her yer güzeldir benim için:)
    harika!

    YanıtlaSil
  2. çok iyi gercekten orada olmak ısterdim.

    YanıtlaSil
  3. Tasarımdan gözümüzü alamayız ki ne okucaz burada :d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bişeyler yazıyor ilgisiz alakasız ama resimler anlatıyor boşver :D

      Sil
  4. Nasıl da güzellerrr :D ben de istiyorum oralara gidip saatlerce kitap okumayıı :))

    YanıtlaSil
  5. Bayıldım :) çok güzel bir post olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. İkinci (Soneva Kiri Oteli'ndeki) kütüphanede çocuklar için oluşturulmuş okuma yuvası çok hoşuma gitti. Çocuk olasım ve orada olasım geldi. Hepsi bir harika ama başlardaki; doğal yöntemlerle yapılmış kütüphaneler benim daha hoşuma gitti :)

    Bu arada blogunu izlemeye aldım. Çok güzel gerçekten. Bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde favorilerim onlar. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Seçim yapamadım hepsi o kadar güzel ki! Şuan da herhangi birinde olsam ne güzel olur duu^.^

    YanıtlaSil